Bebelușisme cadouri pentru cei mici

Huggables – amintiri din jucării, o idee foarte faină de cadou pentru copilul tău

Că tot se apropie Crăciunul, am zis să vă prezint o idee faină de cadou. Dintr-una într-alta, am dat peste o mămică ce confecționează manual jucării pentru copiii voștri. Dar și un pic (sau mai mult – dacă e să fim cinstiți) pentru voi. Să vă povestesc.

Zâmbetul copilului, sunetul vocii lui, privirea cu ochi mari când e la țiți. Prima zi pe burtica mea, ziua aceea când a râs cu poftă 10 minute, ziua când a învățat să meargă pe bicicletă, seara când am pus prima oară cortul împreună. Toate astea le-aș păstra într-un buzunar mare, cusut direct pe piele, să rămână mereu cu mine.

Dar, pentru că există și metode mai puțin dureroase, vă întreb așa: cum ar fi dacă body-ul preferat al copilului s-ar transforma în jucăria cu care doarme cel mic? Sau dacă rochița de la primul Crăciun ar deveni păpușica luată în toate călătoriile? Sau dacă prima hăinuță pe care a purtat-o vreodată s-ar transforma în jucăria pe care cel mic ar ține-o în brațe atunci când începe grădinița? Eu zic că cel puțin grozav și, mai ales, pentru că obiectele păstrează ceva din mirosul momentelor. Și atunci, mai respiri un pic de bebe mic când nu înțelegi cât a dispărut de repede.

Trăim anii lui “aruncă-dacă-nu-mai-e-bun”. Însă multe dintre obiectele pe care le folosim au o altă viață ascunsă în ele. E nevoie doar de un meșter priceput care să o scoată la suprafață. Upcycle este un trend care ia amploare ușor-ușor și la noi și presupune refolosirea lucrurilor pe care altfel le-am arunca și a le găsi un nou scop. Astfel, ele devin de multe ori chiar mai valoroase decât la început, având o istorie bine conturată, o utilitate nouă și un impact pozitiv asupra mediului.

Despre Huggables

Victoria iubește hăinuțele copiilor și amintirile pe care acestea le păstrează. Hăinuțele copiilor le poartă amprenta de la o anumită vârstă, e ca și cum când le îmbrățișăm, îi îmbrățișăm din nou pe copiii noștri de o zi, o săptămână, 3 luni și jumătate sau 2 ani.

Prima jucărie a creat-o din hăinuțele preferate ale fetiței sale, acum vreo 9 luni. Ceva care să le amintească atunci când privesc ochii copiilor lor, că au fost cândva bebeluși ce încăpeau perfect pe pieptul lor. O idee născută din dragoste, din dorința de a păcăli un pic timpul care trece nepăsător și vitezoman.

Jucărioarele sunt lucrate cu grijă și imaginație, cusute la mașina de cusut, umplute cu umplutură siliconică hipoalergenică. Detaliile sunt atent alese pentru siguranța celor mici, confecționate din fetru brodat. De asemenea, Victoria lucrează jucării senzoriale, cu texturi felurite, delicioase pentru mânuțe mici. Și îi ies tare bine.

Cum și în cât timp intri în posesia amintirii-jucărie? Care este prețul?

Timpul de execuție este de aproximativ o săptămână, Victoria fiind și ea mămică, ce reușește să lucreze în timpul somnului de prânz al copilului (ce noroc pe ea, copilul încă doarme). E nevoie de două livrări, unul cu hăinuțele numai bune de transformat către Victoria și altul cu jucărioara către copilaș. Prețul unei astfel de jucării pornește de la 50 de lei, în funcție de complexitatea modelului și de numărul de hăinuțe folosite.

Și încă ceva drăguț

Este o jucărie și pentru cei mici, dar și pentru tine. Căci, uneori, și părinții au nevoie de jucării. Ah, și un mic secret: înăuntru puteți ascunde orice lucru drag, care va rămâne mereu cusut în jucărie: un mesaj, un talisman, primul dințișor, o șuviță de păr sau poate chiar o bancnotă norocoasă.

Mai multe aflați, oricum, pe pagina de Facebook Huggables – jucării din amintiri.


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.