Brioșe Rețete Rețete BLW

Brioșe baby-friendly cu făină de cocos și vișine – fără îndulcitori

Astăzi vă prezint niște brioșe delicioase și foarte ușor de făcut. Totul a pornit de la o improvizație din albușurile rămase de la plăcinta preferată, despre care voi scrie curând, că ne-a plăcut foarte tare, însă am repetat experiența și cu ouă întregi și a ieșit fabulos. Sunt ideale pentru micul-dejun și foarte bune de luat la pachet ca gustare, atunci când plecați la drum sau faceți un picnic în parc. Brioșele sunt baby-friendly, așa cum v-am obișnuit, fără îndulcitori și se pot face cu diverse fructe, în funcție de sezon și preferințe. În plus, textura este super fragedă, ușor sfărâmicioasă și cu acel gust divin de cocos care îți inundă papilele. Ce să mai, acum când scriu, mai că le-aș mai face o dată!

Așa că să vă fac cunoștință cu ingredientele, pentru 10-12 brioșe:

Ingrediente:

  • 4 ouă mici
  • 2 linguri pline de smântână foarte grasă (>=30%)
  • 2 linguri pline de ulei de cocos
  • aprox. 200g de făină de cocos
  • 150g vișine proaspete sau congelate, fără sâmburi

Ustensile:

  • forme de brioșe
  • mixer/tel
  • 1 bol mare
  • spatulă

Mod de preparare:

Să începem cu vișinele. Dacă sunt proaspete, le scoateți sâmburii și sunt gata de pus pe fundul formelor de brioșe. Dacă sunt congelate, vă sugerez să le puneți la încălzit ușor într-o oală pe plită, pentru a nu lăsa apă în brioșe, circa 2 minute la foc/putere foarte mică.

Apoi, în bol, ouăle se bat spumă cu mixerul sau cu telul (după răbdare) până devin spumoase, circa 1-2 minute. Se adaugă cele 2 linguri generoase de smântână și cele 2 linguri la fel de pline de ulei de cocos și se mai mixează ușor, pentru omogenizare. Urmează încorporarea făinii cu spatula, unde, în funcție de textura făinii și de grăsimea smântânii și untului, cantitatea poate să fluctueze ușor. Ideea este să obțineți un aluat mai grosuț decât cel cu care sunteți obișnuiți de la brioșele baby-friendly clasice, ca un chec mai consistent. Încorporați făina ușor, cu mișcări ample, de sus în jos, până când textura este omogenă. Turnați aluatul în formele de brioșe peste vișine, și lăsați-le la cuptor pentru 28-30 de minute, la 180 de grade.

După ce s-au copt, brioșele se lasă la răcit pe o parte și se devorează împreună cu cei mici. Poftă bună!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.