Viața la oraș

7 servicii de livrare de mâncare și cumpărături care îți fac viața mai ușoară

După nașterea primului pui, am făcut treptat tot felul de schimbări care să adauge calitate în diferite domenii ale vieții (alimentație, garderobă, organizarea casei, activități, călătorii). După nașterea celui de-al doilea pui, am făcut tot felul de schimbări care să ne ușureze viața în domeniile de care vă spuneam mai sus. Printre acestea, despre care voi mai povesti aici, am început să folosim aplicații care ne livrează ce vrem noi, când vrem noi, în schimbul unei sume modice, sau, uneori, chiar gratis, scutindu-ne astfel de vizite nedorite prin malluri/supermarketuri/bebeteiuri.

Tehnologia poate fi o prietenă foarte bună, atunci când e folosită corect. Toate aceste servicii ne-au scutit de ore pierdute în trafic și la cumpărături sau m-au salvat atunci când ar fi trebuit să gătesc cu un nou-născut pe un braț și un toddler pe altul. Bărbatul a fost mult mai încântat să care altcineva baxurile cu apă 🙂 și am putut, de asemenea, organiza listele și cheltuielile mult mai bine. Așa că, în timp ce noi ne distram în parc, cineva ne gătea și aducea mâncarea caldă și, în timp ce ascultam un concert live la o terasă, altcineva ne făcea cumpărăturile și ni le lăsa la ușă. Minunat, nu?

Iată și lista mea, în permanență updatată la ce mai descoperim pe parcurs.

  • Emag – deși nu mai are nevoie de nici o prezentare, îl listez totuși. Noi îl folosim mai ales ca să comandăm scutece, deoarece marca pe care o folosim noi – Bambo, nu se găsește chiar pe toate drumurile (în offline, o culegem de la Bebe Tei, dar e mult mai fain să ți le aducă cineva acasă, nu?). Pe lângă asta, atunci când ai nevoie de un cadou urgent, este iarăși o super opțiune, mai ales că ai opțiunea de “livrare când vrei tu”. Trebuie doar să fii atent să alegi vânzătorul Emag din lista de furnizori (ceilalți pot avea timpi de livrare mai mari).
  • Bringo – o super platformă care te pune în contact cu diverse magazine, în funcție de proximitate. Partea noastră preferată este faptul că putem cumpăra tot ce vrem din hypermarket, cu doar câteva clickuri (mai ales dacă folosim recurent produse – ne putem salva liste sau putem să selectăm produsele din listele din istoric) și să vină acasă pentru 19.99 lei. Aici mai am încă o parte preferată – și anume că ei desfășoară periodic tot felul de campanii pentru care livrarea este gratuită – de exemplu, dacă pui în coș produse bio de o anumită sumă :). Noi, prin Bringo, cel mai des comandăm de la Carrefour, care livrează în pungi biodegradabile și au aproape de toate pe stoc. Timpul de livrare este super, cam 1 oră – 2 ore, noi sigur nu ne-am putea mișca așa repede.
  • Glovo – sunt, de obicei, bicicliștii cool pe care îi vezi printre mașini cu ghiozdane pătrate în spate. Bineînțeles, ei pot livra și pe motor, scuter sau cu mașina. Avantajul la Glovo este că îți livrează din orice magazin (florărie, farmacie, gelaterie sau ce poftă/nevoie mai ai). Tariful de livrare depinde de distanța dintre magazin și adresa de livrare.
  • Taraba Virtuală – o aplicație super faină care încurajează micii producători de fructe/legume/preparate naturale sau eco din România. Utilizatorii pot comanda de la diverși furnizori, tot pe baza proximității. Noi comandăm frecvent prin aplicație și au servicii pentru clienți foarte bune.
  • Uber eats – sunt alți bicicliști cool pe care îi vezi cu rucsaci pătrați în spate (la care se adaugă, din nou, motocicletele, scuterele și mașinile). La ei livrarea costă 7,5 lei, iar periodic au diverse oferte, așa cum este săptămâna asta, cu livrare gratuită dacă introduci codul “octombrie”. Îmi place de ei că au o listă generoasă de restaurante, bazată pe proximitate față de destinația de livrare, iar timpul de livrare este super scurt – aproximativ 30 minute.
  • Caserola – au o selecție riguroasă de restaurante, toate de bun gust, cu mâncare faină. Livrarea de la ei costă 10 lei, iar timpul de livrare este de aproximativ 90 minute.
  • Fashion Days – Nu știu alții cum sunt, însă în primele 2 luni după nașterea celui de-al doilea pui, în care primul pui născut avea nevoie de toată atenția noastră și aveam de pregătit și o petrecere de nuntă, numai de bântuit prin malluri nu aveam timp și poftă. Așa că am început o serie de căutări de magazine care livrează marfă frumoasă (haine și încățăminte) acasă. Primele 2 încercări nu au fost chiar de succes, de asta nu le voi lista aici, însă cu a treia am dat lovitura. Fashion Days au și ei livrare rapidă la o grămadă de articole faine (sunt cumpărați de emag), retur gratuit (așa că nu e problemă dacă alegi dimensiunea nepotrivită) și transport gratuit la comenzi de peste 250 de lei (ceea ce nu e greu deloc). În aplicația de mobil, au mereu și reduceri, deși uneori sunt doar fictive (mărire a prețului real).

    Delivery bike; Sursă: pexels.com

Voi ce aplicații și servicii de livrare care vă ușurează viața folosiți?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.