Călătorii și aventuri Viața pe insulă

4 cafenele de care ne e dor din Puerto de la Cruz

Mai ales în zilele ploioase, în timpul săptămânii, în București, îmi beau cafeaua cu puii mei mici, pe o băncuță, povestind despre culorile mașinilor care trec și numărând tramvaiele. Ne înconjoară mormane de clădiri, părăsite sau nu (fiecare cu farmecul lor, desigur) care sigur au o poveste, însă ce citesc eu în ele este că nu văd marea, nu văd pădurea, nu văd muntele, nu văd natura. Și atunci, îmi amintesc de vremuri mai îndrăznețe, în care aveam în față oceanul sau piațete vesele și mor de nerăbdare să fugim din nou.

Ultimele 2 ierni le-am petrecut în Insulele Canare, departe de ger și zăpadă, și nu a fost rău deloc. Cel mai mult în aceste ierni, am petrecut timp în Tenerife, care ne-a rămas în suflet prin diversitatea pe care o oferă și prin oamenii locului. Iar cel mai mult din Tenerife, am locuit în Puerto de la Cruz, un orășel la ocean în nordul Tenerifelor, plin de palmieri și voie bună. Pentru că da, spaniolii au un simț înnăscut al petrecerii, care te cucerește din prima clipă.

Pe insulă, totul e simplu. Pentru diminețile leneșe, în care nu voiam să facem nimic special, am testat câteva cafenele care ne-au ieșit în cale. Trei dintre ele se află chiar pe strada noastră preferată din Puerto de la Cruz – Calle Mequinez, dar sunt foarte diferite ca stil, iar cea de-a patra, am descoperit-o abia în cea de-a doua iarnă și se află pe faleza plajei Punta Brava.

Calle Mequinez; Sursă: arhivă personală

Agora Bar & Café este cafeneaua cu cel mai fain vibe din Tenerife. Piațeta în care este situată, căptușită bine cu piatră cubică, este încadrată de clădiri pictate, așa cum sunt majoritatea celor de pe Calle Mequinez.

Clădire pictată de pe Mequinez; Sursă: Agora fotos
Clădire pictată de pe Mequinez; Sursă: Agora fotos

Câțiva palmieri se înalță dintre pietre, în rest se aud doar clinchete de lingurițe care se lovesc neglijent de cești, murmure în tot felul de limbi, dar mai ales spaniolă și, bineînțeles, chitara de la Agora. Aici poți bea dimineața o cafea sau, de ce nu, o bere ca turistele nemțoaice, poți să guști ceva tapas (Canarele au cultul tapasurilor, la fel ca în Spania continentală, însă mult mai puține variații pe temă) sau poți să guști un vin bun sau o bere artizanală grozavă la un concert live pe seară.

Agora, muzică live; Sursă: Agora fotos

Ne place mult autenticitatea locului, încărcat de amprenta oamenilor ce locuiesc în clădirile dimprejuriar personalul este foarte amabil și zâmbitor. O dată pe săptămână se ține inclusiv un exchange lingvistic, la care am încercat și noi să ajungem, însă poate data viitoare.

Agora; Sursă: arhivă personală

Art&Co este un concept de cafenea combinată cu un fashion boutique, care ne-a plăcut mai ales în prima iarnă.

Art&Co; Sursă: Art&Co

Cafeaua nu este excelentă, însă fetele sunt foarte prietenoase și gustările interesante, iar oamenii care frecventează locul sunt și ei interesanți. Aici era locul nostru de șah la somnul de prânz al puiului C mare.

Șah la Art&Co; Sursă: arhivă personală

Găsești la îndemână cărți, jocuri de societate, narghilea, păpuși de mână și muzică bună. Uneori, joia, au loc concerte de chitară, de unde bineînțeles că nu lipseam. Iar dacă ai poftă de ceva shopping, găsești articole foarte simpatice, handmade și excentrice, atât haine cât și accesorii.

Art&Co; Sursă: Art&Co

Malaika Bio Cafeteria chiar merită lăudată pentru cafeaua bună pe care o prepară oamenii de acolo, spre deosebire de celelalte cafenele la care atmosfera face totul. Este un loc micuț, cu atenție la detalii, cu gustări vegetariene și vegane, deschis de 2 italieni (așa se explică și cafeaua grozavă, nu?). Pe lângă gustările delicioase au și niște deserturi originale foarte tentante, iar cappucino/latte-ul se prepară cu lapte vegetal de diferite feluri.

Malaika; Sursă: arhivă personală

Andana Beach Club este specială mai ales pentru că poți să bei cafeaua în timp ce vezi oceanul.

Andana; Sursă: Andana fotos

Iar dacă întorci capul, vezi o mulțime de palmieri verzi și proaspeți ce umbresc delicat locul. Noi ne-am răsfățat frecvent și cu câte un lava cake aici, dar ceva cam dulce pentru gusturile noastre. Cafeaua este gustoasă și, bineînțeles, ne place muzica de aici. Seara, au loc petreceri mari în aer liber.

Andana; Sursă: Andana

Cam asta despre Puerto de la Cruz și cafea. Urmează curând și topul cafenelelor din București, că doar trebuie să avem la ce visa în timp ce ne îmbrăcăm pentru a ieși din casă dimineața :).

Tu la ce visezi dimineața?

Hot coffee; Sursă: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.