București București Călătorii și aventuri Easy living România Viața la oraș

20 de târguri de Crăciun în București – decembrie 2019

Pentru că luna asta e prea frumoasă să treacă neobservată și pentru că cu greu am găsit detalii – mai ales la un loc – despre toate evenimentele altfel care se întâmplă, m-am gândit să scriu despre târgurile de Crăciun din București. Uneori nu e nevoie să mergi până departe ca să găsești un târg de Crăciun pe gustul tău.

Majoritatea acestor târguri sprijină producătorii locali, designerii români și afacerile cu suflet. Când văd atâtea inițiative, Bucureștiul învie sub ochii mei. Brusc, decembrie nu mai este o lună rece și înnorată, ci o bucată de timp care se încălzește de la multă inimă și multă dorință de a împărți mai departe din creația proprie.

Dar nu vă mai țin de vorbă, vă las să descoperiți mai jos ce târguri de Crăciun ne oferă acest decembrie în București.

 1. Târgul de Crăciun din Piața Constituției are loc între 28 noiembrie și 26 decembrie. Îmi place că are patinoar, concerte drăguțe și vin fiert cu multă scorțișoară. Există și ateliere pentru cei mici și o căsuță a lui Moș Crăciun, mâncare, cadouri, voie bună. Se anunță concerte faine, mai ales în ajun de Crăciun – Silent Night pe care de abia îl aștept, pentru că este invitată Orchestra Simfonică Bucureşti şi Big Band-ul Radio – și, de asemenea, în prima zi de Crăciun.
 2. Bounty Fair – Casa Universitarilor, în weekendul 14 – 15 decembrie, un târg ce promite să ne aducă aproape peste 60 de branduri românești, creatori de haine, cosmetice, jucării, delicii gourmet, obiecte de decor și multe alte minunății numai bune de făcut cadou. Intrarea este 10 lei, copiii până în 14 ani au intrarea gratuită. În plus, pentru copii există ateliere prin care cei mici se pregătesc să devină creatori.
 3. Târgul Cărtureștilor – micul târg de cadouri deștepte un alt târg la care de abia aștept să ajung este acesta, un târg al produselor culturale. Târgul se desfășoară de pe 3 până pe 31 decembrie, la Cărturești Verona și încurajează, de asemenea, producția autohtonă și unde găsiți o grămadă de cărți, ceaiuri, podoabe, bunătăți, agende, porțelanuri, jucării și alte obiecte pe care este o încântare să le descoperi.
 4. Dichisar de iarnă – un eveniment marca Breslo, care se întâmplă în weekendul 7-8 decembrie (ce păcat că nu suntem în București). Dacă ești pasionat de produsele handmade și de design, acesta este târgul tău, chiar cel mai mare târg de acest gen, după cum se autointitulează. Pe cei peste 90 de expozanți români îi veți găsi la Impact Hub, în Timpuri Noi Square.
 5. Christmas Concept – târgul de cadouri creative are loc preț de 2 weekenduri 7-8 decembrie și 14-15 decembrie, la Palatul Telefoanelor. Desigur, și aici ne întâlnim cu peste 100 de expozanți care abia așteaptă să ne vândă bunătăți pentru cei mari și minunății pentru cei mici. Biletul de intrare este 15 lei.
 6. Alt Crăciun începe chiar astăzi pe 7 decembrie și va dura până pe 22 decembrie, și este la a 5-a ediție. Târg alternativ, așa că prin definiție o să ne placă ce găsim acolo, este un spațiu gândit atât pentru cei mici, cu diverse activități pentru copii, cât și pentru cei mari, cu artiști live, designeri români și alte surprize. Există la târg și o zonă de food trucks și, bineînțeles, și acest târg încurajează producția autohtonă. Târgul are loc la Mercato Comunale, cea mai cool piață bucureșteană, unde abia așteptăm să ajungem, pentru că în vară am fost un pic cam ocupați. Pe 18 decembrie, de exemplu, are loc un Party Vinyl, Rum, Tapas & Wine pe care nu vrem să îl ratăm, după care, pe 19 decembrie, tot aici găsim Corul de Copii Radio, care prezintă Alt.Colind.
 7. Târgul de iarnă “Crăciun țărănesc” este organizat la Muzeul Național al Țăranului Român, unul dintre muzeele noastre preferate și are loc între 13 și 15 decembrie. Bunătățile tradiționale precum bulzul, sarmalele și felurite plăcinte sunt printre cele care ne obligă să facem o vizită, însă cu siguranță ne vom delecta cu creațiile meșterilor și artizanilor români din lemn, sticlă, lână împâslită și obiecte de colecție aduse de anticari.
 8. Noel – Târgul cadourilor de designer – 14 – 15 decembrie, la Hanul Gabroveni vor expune mărfurile lucrate cu grijă peste 80 de expozanți români și internaționali. Puteți găsi aici bijuterii, colecții fashion curatoriate, podoabe de Crăciun, delicii pentru trup și suflet.
 9. Târgul Poveste de Crăciun, de la Opera Comică a început deja de pe 29 noiembrie și va fi deschis în toate weekendurile până pe 12 ianuarie. Noi am fost acolo anul trecut și ne-a plăcut tare mult inițiativa. Au de toate, patinoar, derdeluș, ateliere ale lui Moș Crăciun cu diverse activități pentru copii, concerte, bunătăți, câte și mai câte. Și, bineînțeles, se vor juca 35 de spectacole minunate!
 10. Kids clothes fair – trebuia să includ în listă și un târg special pentru cei mici, un târg unde veți găsi haine cool, asimetrice, în combinații de culori inedite și multe modele atipice de la branduri precum modele ce apartin brandurilor internationale pentru copii NuNuNu, Mini Melissa, Play and Go, Snurk, Gosoaky, Booso. Evenimentul are loc la Brasserie 41, în weekendul 14-15 decembrie.
 11. Bazarul De Crăciun – Școala gimnazială liberă Waldorf – 14 decembrie – nu știu dacă vă este familiară metoda de educație alternativă, însă jucăriile care îi corespund sunt de-a dreptul magice, smulse din copilăria cea mai pură a fiecăruia dintre noi. Lucruri făurite de copii, de părinții lor și de pedagogi vă așteaptă la vânzare – lână, cărți, lemn, instrumente muzicale, produse culinare naturale.
 12. Bazarul sărbătorilor de iarnă – încă un târg Waldorf, de astă dată ținut la Waldorf Grădinița Cristophori, pe 14 decembrie, unde vă veți bucura de ateliere pentru copii, teatru de masă, poveste muzicală, bunătăți făcute în casă și multe alte surprize.
 13. Vis de Iarnă – încă un târg de produse handmade, de această dată la Impact Hub Universitate, pe 15 decembrie, peste 50 de expozanți. Cu muzică live și ateliere pentru copii, pare un târg ce nu trebuie ratat.
 14. Christmas makers fair – reprezentant al culturii maker-ilor din România, va avea loc la Nod Makerspace pe 18 și 19 decembrie. Ce găsiți aici? Produse de design & crafts, fashion, bijuterie, proiecte eco /bio /smart, cosmetică, gastronomie, jucării & articole pentru copii, decorațiuni făcute cu suflet.
 15. Mezanin Market – la Palatul Universul timp de 2 weekenduri, adică 14-15 decembrie și 21-22 decembrie este locul în care vei afla povestea fiecărui produs pe care vrei să îl cumperi. Produse culinare, bijuterii, design interior, haine, produse eco-friendly te vor întâmpina la acest târg simpatic.
 16. Vegfair – După succesul Vegfest, organizatorii au inițiat de această dată un târg de Crăciun vegan, trei zile de răsfăț culinar cu alternative vegetale la produsele tradiționale de Crăciun, cadouri vegane și cruelty-free pentru cei dragi, pachete-cadou de la sponsorii noștri pentru copii, o seară de stand-up comedy, proiecții cu lumini festive și, bineînțeles, un concert de colinde cruelty-free, fără vânători. Se întâmplă pe 19 decembrie, la Casa Universitarilor.
 17. Cel mai mic târg – are loc în Grădina Cișmigiu în weekend-ul 7-8 decembrie, unde puteți găsi cadouri super inedite, precum bijuterii și obiecte de decor din plăci de skateboard upcycled, modelaj în porțelan, tricotaje de lână merinos, toate acestea pe ritmuri de muzică funk, hip-hop, pe vinyl. Intrarea este liberă.
 18. Târgul de Crăciun de la Fundația Calea Victoriei se ține pe 14 decembrie. Clopoței pictați manual, săpunuri delicate, cafea aromată, cursuri care te inspiră, dulciuri vegane, brăduți sculptați în lemn, turtă dulce și coronițe de lavandă, pe toate le găsiți la acest târg simpatic.
 19. Târg Ozosep – ediție de Crăciun de pe 13 -15 decembrie va avea loc pe 13-15 Arthur Verona. Acest târg gastro-cultural ne întâmpină cu obiecte de decor, delicii culinare și e un start bun pentru alegerea cadourilor.
 20. Antitârg la Grădină – are loc Grădina Sticlarilor pe 14 decembrie, și va fi un adevărat detox vizual cu intrare liberă, ceai și voie bună din partea casei. Vă așteaptă ateliere interesante, cuptoare de sticlă, globuri de Crăciun, networking creativ, ce să mai, chiar sună bine!

Cu toată această listă eu zic că nu avem cum să ne plictisim în următoarea perioadă în București. Atât că rămâne un pic cam greu de ales, unde să ajungem, cu atâtea nebunii de târguri la îndemână. Oricum ar fi, vă invit să susțineți economia locală și inițiativele românești minunate care încearcă să aducă la viața atmosfera de comunitate și obiectele cu sens.

Voi la ce târg plănuiți să ajungeți?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.